NL
EN
leni
10 Tips voor (oudere) werkzoekenden èn een tipje van de sluier…

Voorjaar 2014 

De serie blogartikelen over zoekrichting, focus en doelgroep als je werkzoekende bent of zelfstandige, sluit ik voorlopig af met een aantal belangrijke tips voor de oudere werkzoekende betreffende de juiste mindset bij het solliciteren naar een baan.

...
Lees meer... 22 comments
OMDENKEN voor werkzoekenden..

Mijn vorige blog ging over de wervingskracht van je profiel voor LinkedIn, CV, sollicitatiebrief, als werkzoekende of bedrijf/zzp-er op zoek naar klanten.

Dat je taalgebruik en denkwijze uitgaan van jouw toekomstige klant of werkgever en diens behoefte/probleem en niet vanuit jezelf in eerste instantie, vereist voor de meesten omdenken. Het is voor velen lastig om deze clue te ...

...
Lees meer... 35 comments
De slimste tip voor je LinkedIn profiel die je vandaag nog moet toepassen!

"Uilenoog" in acrylverf door Ruud van Unen http://www.dierenschilderen.nl/

Heb je je wel eens afgevraagd waarom LinkedIn je niet oplevert wat je ervan zou verwachten? En hoe je dit zou kunnen verbeteren?

De oplossing is ingegeven door de huidige marketing en acquisitie beginselen, die we misschien niet eens meer marketing moeten noemen maar … samenwerking?

Ik ga in dit artikel uit van een kandidaat voor een baan maar het principe geldt evenzeer voor bedrijven die meer klanten willen.

...
Lees meer... 25 comments
Gratis LinkedIn profiel check en meer...!

Portret 'Les', in pastelkrijt, door Thea Gerritsen

Beste lezer,
We gaan van 2013 een succesvol jaar maken. Ik ben er klaar voor! Heb je een brandende vraag of heb je dringend tips en advies nodig omdat je (binnenkort) werkzoekend bent? Of ben je zzp-er die meer klanten wil? En boven de 45 jaar? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je huidige werk, overweeg je het roer eens helemaal om te gooien en zoek je naar de mogelijkheden en kansen in deze roerige tijden?

...
Lees meer... 15 comments
Wat in het vat zit verzuurt niet!

‘Bedenk de beste stap die je NU kunt zetten’

Dit is mijn motto en bleek meer dan waar toen ik in mei 2012 besloot om een keer de Business Bootcamp van Open Circles Academy bij te wonen. Al een paar jaar zag ik het hoofd van eigenaar Nisandeh Neta voorbij komen op de social media. Ik werd ook al door Open Circles gevolgd. Ik volgde terug, ik ontvolgde en volgde later weer. Ik besef nu hoe goed deze marketing werkte. Want steeds weer werd ik onbewust geprikkeld. Ik vroeg me bijv af ‘is hij Spaans, Grieks of wat anders ...

...
Lees meer... 4 comments
Kan non-verbale communicatie ook online?

 

(Maak gebruik van een gratis chat met Leni Minderhoud via Skype om online coaching via dit medium te ervaren! Skypenaam: leni.minderhoud) 

Een van de snelste ontwikkelingen van de laatste jaren is dat bijna alles ook online kan: winkelen, vergaderen, (oude) vrienden ontmoeten, een partner vinden, social networking. Sommigen noemen dit sociale verarming, want mensen hoeven niet de deur uit en vereenzamen. Anderen noemen het eerder een verrijking van hun ...

...
Lees meer... 10 comments
Ontwikkelingsgericht coachen

Mijn vorige blog ging over de zin van netwerken en hoe je het kunt inzetten om een baan/opdracht te vinden. En waarom veel mensen er geen zin in hebben, zelfs niet als ze er een baan door kunnen vinden. Ik ben benieuwd of jij met een andere kijk de nodige stappen hebt gezet, zonder te veel met je ego bezig te zijn?

...
Lees meer... 17 comments
De Zin van netwerken

Schilderij: Van hier naar daar - Mirjam Windrich

En dan is er al weer een maand verstreken na mijn laatste blog artikel. Veel lof voor de ervaren bloggers want dit is een vak apart. Maar…ik zet door al is ieder artikel wel 10 keer opnieuw geschreven. Men had me er al voor gewaarschuwd. Bloggen betekent discipline, de gang erin houden… Wat in een maand kan gebeuren is overigens voeding voor meerdere artikelen. Een zeer inspirerende en bewogen retraite, onverwachte ontmoetingen. Maar laat ik de lijn erin houden en aanhaken op het slot van mijn vorig ...

...
Lees meer... 14 comments
Wil je ondernemen? Onderneem!

Foto: Raymond van Houten.

Leestijd 1 minuut.

Of je nu zelfstandige bent of werkzoekend, bezig met je carrière of vastgelopen in je baan, als je iets wilt veranderen in je situatie, zul je een stap moeten zetten. Dat kan zijn een gesprek met je baas, het zoeken van een coach, je vragen eens allemaal opschrijven of netwerken. Niemand is wijzer geworden van stilzitten, niets doen, oogkleppen opzetten of anderen de schuld geven. Jij hebt al een stap gezet, anders was je niet mijn blog gaan lezen..

...
Lees meer... 2 comments
It ain't what you do it's why you do it

 Leestijd: 1 minuut.

25 jaren heb ik genoten van een betrekkelijk luxe leven in de financiële sector, waar ik overigens erg veel heb geleerd. Het was hard werken voor de pegels, laat ik dat voorop stellen. Mijn werkgevers waren terecht veeleisend. Ik mocht ook enige tijd genieten van de Peter Stuyvesant wereld in the cities van Europa, waar slimme en mooie meisjes en jongens het verschil maakten en ook de vrouwelijke en mannelijke vibes een van de ingrediënten waren voor het succes.

...
Lees meer... 22 comments